Weerterbergen Roompot vakantiepark Review

paardrijden weerterbergen

Review Weerterbergen Roompot

Vakantiepark Weerterbergen is een van de vakantieparken van Roompot Vakanties. Het is naar onze mening een van de leukere Roompot parken in Nederland. De Weerterbergen ligt in een mooie omgeving met veel natuur.

Bekijk hier foto’s en lees onafhankelijke reviews van Roompot Weerterbergen op TripAdvisor.

Hieronder onze persoonlijke ervaringen met Weerterbergen

Aankomst en inchecken bij Roompot Weerterbergen

Het vakantiepark ligt aan de Trancheeweg in Weert. Bij aankomst op De Weerterbergen kan je de auto parkeren op de parkeerplaats vooraan op het park. De ingang van de parkeerplaats is direct links aan het begin van de weg. De slagbomen voor toegang tot de parkeerplaats gaan vanzelf open, hiervoor is dus geen pasje nodig. Voor het verlaten van de parkeerplaats is wel een pasje nodig. Een beetje afhankelijk van de plek waar je de auto parkeert is het ongeveer 1 tot maximaal 2 minuten lopen naar de receptie. Het vriendelijke personeel bij de receptie helpt je graag verder met je vragen.

Automatisch inchecken met de keycard
Vaak zal je enige tijd voor je eerste Roompot Weerterbergen vakantiedag al via de post een zogenaamde keycard toegestuurd krijgen. Deze kaart is te vergelijken met een pinpasje, en is de sleutel voor je huisje. Heb je deze keycard al ontvangen voor je naar de Weerterbergen vertrekt, dan hoef je niet eerst je auto op de parkeerplaats te zetten, maar kan je direct door naar de slagbomen en deze openen met de keycard. Je bent dan meteen ingecheckt. Let wel op dat dit alleen werkt op de uren dat je in mag checken. Kom je aan buiten deze uren dan moet je je melden bij de receptie.

Vakantiepark Weerterbergen, opzet van het park

De grootte van het vakantiepark Weerterbergen is leuk. Daarmee bedoel ik dat het park niet zo heel groot is, maar zeker ook niet te klein. De accommodaties lopen uiteen van eenvoudigere huisjes die wat ouder zijn, tot luxe vakantievilla’s met eigen sauna en bruisbad. De standaard huisjes zijn wat ouder maar zijn goed onderhouden. Uit ervaring weten wij dat eventuele reparaties erg snel worden uitgevoerd.

Het centrum van de Weerterbergen ligt direct bij de ingang van het vakantiepark. Hier zijn zaken te vinden als de subtropisch zwembad, bowling, sportcafé, Limburgs café, fietsverhuur, supermarkt, snackbar, boutique & cadeau shop en Fort Fun. Dit laatste is de plek waar de kinderen zich zullen vermaken met onder andere de Koos Kidsclub, Glowgolf, klimwand, tafeltennis, darten en het XD Theater. In Fort Fun worden ook kinderactiviteiten verzorgd zoals een kinderbingo.
Een paar minuten lopen buiten het centrum zijn onder andere tennisbanen en de pizzeria te vinden. Voor kinderen vanaf 13 jaar is er de Chill Zone.

Het park Roompot Weerterbergen is leuk opgezet. Er stroomt veel water door het park. De bomen in het park zijn voornamelijk eikenbomen. Er leven veel eekhoorntjes, dus deze zal je ook regelmatig voorbij zien wandelen. Voor stadsmensen is het altijd een feest om deze vrolijke diertjes voorbij te zien rennen.

Vakantiepark Weerterbergen Roompot is omheind door een hek. Op meerdere plekken rondom het park zijn er doorgangen waar je lopend het park kunt verlaten. Deze hekken zijn geopend op vastgestelde tijden. Zo is het mogelijk om via een achteruitgang zo het bos in te lopen.

Weerterbergen zwembad

Vakantiepark De Weerterbergen heeft een subtropisch zwemparadijs. Dit zwemparadijs is niet zo heel erg groot. Het bestaat eigenlijk uit een golfslagbad en een buitenbad met ligweide. Binnen zijn er twee bubbelbaden, en ook de glijbaan is hier te vinden. Ondanks dat het geen erg groot zwembad is, is hij leuk opgezet en zal zeker voor veel waterplezier zorgen. Op dagen dat het park echt volgeboekt zit merk je dat ook in het zwembad. Het kan er dan soms best druk zijn. Er is voldoende kleedruimte, wat in andere parken soms we eens anders is. Het aantal douches is is wel wat beperkt waardoor het kan zijn dat je even moet wachten tot er een douche vrij is.

Kwaliteit Roompot Weerterbergen

Vakantiepark De Weerterbergen is een wat ouder park maar dat doet niets af aan de kwaliteit. De oudere en meer simpele huisjes zijn leuk ingericht en over het algemeen hebben ze best een lekkere oppervlakte. Het zwembad wordt goed schoongehouden en ook de kwaliteit van het eten in de restaurants is goed. Toch valt het ook op dat er in restaurants vaak gewerkt wordt met bijvoorbeeld sausjes die zijn voorverpakt.
De pizza’s die in de pizzeria worden geserveerd zijn heerlijk. De pizza’s worden ter plekke klaargemaakt. Het personeel van De Weerterbergen is over het algemeen vriendelijk, behulpzaam en servicegericht (lees ook even verder voor iets andere ervaringen)

De prijzen van de artikelen in de supermarkt van De Weerterbergen liggen vanzelfsprekend hoger dan buiten het park, dus het kan kostenbesparend werken om een aantal boodschappen van thuis mee te nemen.

Parkside Weerterbergen / parksite

Iets handigs wat Roompot heeft ontwikkeld voor de Weerterbergen is de Parksite Weerterbergen (parkside Weerterbergen (review). Op deze pagina staan de activiteiten en openingstijden. Wil je bijvoorbeeld met de kids een activiteit gaan doen, dan zie je op de parkside Weerterbergen / parksite Weerterbergen de actuele tijden van alles wat er te doen is. Het overzicht is netjes, overzichtelijk en helemaal bijgewerkt. Ook vind ik persoonlijk wel handig dat je er geen aparte app voor hoeft te installeren. Je gaat gewoon naar de pagina van parkside weerterbergen op de browser van je telefoon of tablet en alle informatie staat er. Het is eventueel ook offline te gebruiken als je de pagina hebt bezocht.
De parksite Weerterbergen / parkside weerterbergen is dan ook een goede website om even in de favorieten van je browser te zetten.

Rondom Roompot Weerterbergen

Het park is omgeven door een mooi natuurgebied. Een gedeelte daarvan is militair oefenterrein. Overdag kan je hier gewoon wandelen. Op het geluid van af en toe overvliegende straaljagers na, merk je hier niets van. Het gebied om  het park is mooi gebied met bos, zandvlaktes en heide. Je kunt er uren wandelen. Op 10 minuten rijden van het park zijn grotere wandelroutes te vinden, waarbij je door hele mooie stukjes natuur geleid wordt.

TIP: Roompot de Weerterbergen ligt op een half uurtje rijden van Eindhoven. Je kan natuurlijk altijd een dagje Eindhoven doen, winkelen en de stad bekijken, maar een bezoek aan bijvoorbeeld het Philips Museum Eindhoven is ook leuk en leerzaam.

Uitstapjes zijn ook te maken naar bijvoorbeeld Toverland en Dierenrijk Eindhoven.

Vakantiehuizen met huisdieren

Weerterbergen UPDATE review

Roompot Weerterbergen Ervaringen, een update 2019

Alweer vier jaar geleden zijn wij in Roompot park Weerterbergen geweest voor een weekje kwaliteit-tijd met het gezin. Op dat moment waren we zeker zeer tevreden over het park en hoe alles was geregeld. Onlangs zijn we terug geweest naar de Weerterbergen voor een herhaling van die mooie week en om heerlijk te genieten met het gezin. Er zijn een paar dingetjes veranderd, helaas niet helemaal in positieve zin.

Wat viel ons op bij ons laatste bezoek aan Weerterbergen

Onze ervaringen met Weerterbergen (Roompot parken) in 2015 was bijzonder goed. Ook dit jaar was het zeker nog een heerlijk verblijf en zijn we goed tot rust gekomen. We hebben weer een week genoten. Er viel ons echter wel iets op dat naar ons idee was verslechterd in vergelijking met onze vorige bezoeken. Deze punten waren eigenlijk allemaal onder hetzelfde onderwerp te vangen : Jonge medewerkers met weinig initiatief!

Ons advies aan Roompot Weerterbergen is dan ook … Kijk eens naar inzet en betrokkenheid van medewerkers / medewerksters. De oudere garde is echt klantvriendelijk en helpt je goed, zo ook bij de receptie. Helaas wordt dit een beetje naar beneden gehaald door de jongere garde.

Het is op zich logisch dat in parken als de Weerterbergen veel jongere medewerkers zijn. Energie en enthousiasme zoals voornamelijk jongeren het hebben en kunnen overdragen is daar een reden van. Tijdens ons verblijf was het opvallend dat een aantal van deze jongeren niet echt uitstraalden dat ze plezier hadden in hun werk. Wanneer je informatie vroeg kreeg je hooguit antwoord op je vraag maar meer dan dat ook niet. Niet even met je meedenken of moeite nemen om iets voor je te regelen. Uitleg bij een activiteit die onze kids hebben gedaan was ook niet volledig waardoor zij, maar ook andere kinderen die aan die activiteit hebben deelgenomen toch wel wat teleurgesteld waren. Dit was simpel te voorkomen geweest als de Roompot medewerker / medewerkster iets meer tijd had genomen en meer interesse had getoond om de spelregels uit te leggen. Zo simpel. Niet kort de basis vertellen en daarna weer snel je telefoon checken en om te appen met vrienden… Dit is echt een punt waarop Roompot Weerterbergen minder goed scoort dan bij onze vorige bezoeken.

Vakantiepark Weerterbergen van Roompot is nog steeds een leuk park met leuke faciliteiten en is zeker het bezoeken waard. Een kleine kanttekening is daar dit jaar we bijgekomen. Wij gaan zeker nog een keer terug omdat de Weerterbergen gewoon een leuk en betaalbaar vakantiepark is. Hopelijk dat een volgende update over Roompot Weerterbergen ook dit kleine puntje kan worden weggestreept.

Paardrijden bij Weerterbergen – Stal van Horne Hoeve

Paardrijden Weerterbergen:
Roompot Vakantiepark Weerterbergen is een populaire vakantiebestemming. Even lekker bijkomen, genieten met het gezin van het zwembad, eten en drinken en de kids kunnen zich helemaal uitleven in het klim en klauterparadijs. Maar er is meer dan dat…. Direct tegenover de Weerterbergen ligt de Van Horne Hoeve. Dit is een horeca gelegenheid met grote speeltuin voor de deur, waar het trouwens goed eten is. Onderdeel van de hoeve is de Stal Van Horne Hoeve. Een mooie gelegenheid voor de paardenliefhebbers om op de rug van een paard te klimmen. Paardrijden bij Weerterbergen is goed mogelijk.

Stal Van Horne Hoeve

Recht tegenover de ingang van de Weerterbergen ligt dus de Van Horne Hoeve. Onderdeel ervan is de stal. De stal heeft zowel een binnenbak als buitenbak waar paard gereden kan worden. Wanneer je het wilt kan er ook een buitenrit gemaakt worden door de prachtige omgeving. Of je nou een ervaren ruiter bent of dat je zo goed als geen ervaring hebt, dat maakt niet uit. Eigenlijk iedereen kan er paardrijden. Meer informatie kan je zien op de website van de Stal Van Horne Hoeve.

Onze persoonlijke ervaringen met de Stal Van Horne Hoeve

Zoals gezegd hebben we wel vaker een lekkere relaxte vakantie gehouden in de Weerterbergen. Gezellig even tijd voor het gezin. We hebben daarbij meermaals een bezoek gebracht aan de Stal Van Horne Hoeve. Het is daar voor iedereen mogelijk om paard te rijden. Onze dochter is flink ervaren wat paardrijden betreft, maar de twee anderen hadden weinig tot geen paardrijervaring. We hebben een afspraak gemaakt voor een les met drie leden van het gezin.

Op de afgesproken datum en tijd meldden we ons bij de stal. We kregen laarzen en een cap. Bij het uitkiezen van de paarden werd goed rekening gehouden met de ervaring die iedereen had. De start was in de binnenbak. Even wennen aan het gevoel om op een paard te zitten. Voor de gevorderde onder ons een simpele les, voor de andere twee was het een les in de basics van het paardrijden. Direct na deze les in de veilige binnenbak was een buitenrit gepland. Spannend voor de beginners. De rit was uiterst relaxed door het mooie en rustige bosgebied. Na afloop van de rit afscheid nemen van de paarden.

We hebben aangegeven dat we waarschijnlijk wel weer terug zouden komen in de Weerterbergen en dat we dan waarschijnlijk weer zouden gaan paardrijden. We kregen als advies mee om vooraf, dus nog voor we op vakantie zouden gaan, lessen en een buitenrit in te plannen om te voorkomen dat er geen mogelijkheid meer zou zijn tijdens onze vakantie. Ga je echt voor het paardrijden, zorg dan dat je vooraf een datum plant.

Ervaringen Stal van Horne Hoeve een paar jaar later

In 2019 zijn we weer een aantal dagen naar de Weerterbergen gegaan. Omdat ons eerder was aangeraden om vooraf afspraken te maken hebben we dat traject ruim voor onze vakantie opgestart. Dit was meteen ook wel een dingetje. Telefonisch was de stal slecht bereikbaar. Ook op een e-mail was na een week nog niet gereageerd. Toen we toch telefonisch contact kregen bleek het niet zo makkelijk om even de agenda’s naast elkaar te leggen en data in te plannen, maar het is uiteindelijk wel gelukt. Dit was een beetje jammer. Achteraf bleek hier deels wel een plausibele een reden voor te zijn. We gaan zien of dit een eenmalig iets was.

Op de afgesproken datum en tijd verschenen we weer bij de stal. Hier verliep het allemaal gewoon super. Laarzen en caps konden worden uitgezocht en de paarden werden weer per persoon uitgezocht. Opvallend was dat iedereen exact hetzelfde paard kreeg als een paar jaar geleden. Dat geeft toch wel aan dat er echt rekening gehouden wordt met de ervaring van mensen. Na opnieuw een les te hebben gehad in de binnenbak volgde de aansluitende buitenrit. Geen stress, gewoon lekker relaxed te paard door de bossen. Paardrijden Weerterbergen kan net aan de overkant de weg.

Samenvattend

Stal Van Horne Hoeve is een uitstekende keus voor zowel beginners als meer ervaren mensen. Er wordt goed gekeken naar je ‘paardrijskills’ en de paarden worden er goed op uitgezocht. Lessen in de binnenbak waren goed te doen en de uitleg was prima. Ook de buitenrit was zelfs voor de onervaren ruiters geen enkel probleem. Wanneer je in de Weerterbergen of in de omgeving van de hoeve verblijft, dan is het zeker een aanrader om hier eens langs te gaan…. als je van paarden houdt natuurlijk. Het rijden is allemaal prima geregeld.

Het enige nadelige puntje waar wij tegenaan liepen was de bereikbaarheid en ging het vooraf afspraken inplannen een beetje stroef. Nou is dat wel iets wat vrij makkelijk aan te passen moet zijn.

Al met al is de Stal Van Horne Hoeve een aanrader.

Wat trouwens ook een aanrader is, dat is om een tafel te bespreken in de hoeve zelf voor bijvoorbeeld een diner. Het eten dat er geserveerd wordt is prima!

Weerterbergen Roompot – onze mening

Roompot Vakantiepark De Weerterbergen is zeker een aanrader. Het staat absoluut garant voor een lekkere vakantie waarbij je zeker tot rust zal komen. Het heeft voldoende te bieden voor de kinderen, voor mensen die van wandelen of fietsen houden, het ligt centraal zodat leuke uitstapjes gemaakt kunnen worden en de sfeer in het park is gemoedelijk. Als wij een rapportcijfer moeten geven aan De Weerterbergen dan is dat al snel een 8,5.  Kijk voor meer informatie op Roompot Weerterbergen.