Welke kleding neem je mee op vakantie

Het bepalen welke kleding je meeneemt naar je vakantiebestemming, lijkt een eenvoudige keuze. Toch gaan veel mensen in de fout, en komen er tijdens de vakantie achter dat ze de koffer toch met een paar andere dingen hadden moeten vullen. Waar let je op bij het pakken van je koffer wat kleding betreft.

Wat ga je doen op vakantie

In de meeste gevallen waar het fout gaat met de kleding, gaat het om vakanties naar een zonbestemming. Zon, zee, strand… Dus dat wordt een korte broek, t-shirts, zwembroek en makkelijke schoenen of slippers.

Eenmaal aangekomen op de plaats van bestemming is het toch wel interessant om een paar dagen een auto te huren, of tours te boeken, en de omgeving te gaan bekijken. Dat zijn vaak de momenten waarop je je ineens beseft dat je vooraf toch rekening had moeten houden met deze uitstapjes.

Reizen algemeen

Schoenen

Een van de dingen waar mensen het meeste mee de fout in gaan, is dat ze geen goede schoenen meenemen. Op je slippertjes een stadje of dorpje bezoeken, dat wil meestal wel redelijk lukken. De natuur in, waarbij je op paden terecht komt die door Moedertje Natuur zijn gemaakt, is ineens een ander verhaal. Het enige juiste schoeisel hiervoor zijn goede wandelschoenen of bergschoenen. Naast het loopcomfort komt het ook ten goede van je veiligheid. Afhankelijk hoe ver je de bush bush in gaat, kan het ook verstandig zijn om een lange broek aan te trekken.

Gebruiken van de bevolking

Naast schoenen is het ook verstandig om je voor je vertrek even te verdiepen in de gebruiken van het land zelf. Zo kom je ook niet voor verrassingen te staan. Een regelmatig voorkomend voorbeeld is dat mensen een bezienswaardigheid willen gaan bekijken en dan niet naar binnen mogen, om de doodeenvoudige reden dat je niet op slippers, met een korte broek of hemdje naar binnen mag. Om dit soort teleurstellingen te voorkomen is het verstandig om je vakantie op dit vlak ook even voor te bereiden.

De moraal van dit verhaal : bedenk voor je op vakantie gaat, wat je allemaal gaat doen, en of je daar rekening mee moet houden wat kleding betreft.