Webcam Willingen – sneeuwhoogte Willingen

wintersport sneeuw afdaling

Webcam Willingen. Wat is de sneeuwhoogte in Willingen en wat zijn de verwachtingen. Bekijk het weerbericht en live webcam beelden.

Webcam Willingen

Willingen, een populaire wintersportbestemming voor Nederlanders. Dit plaatsje ligt vrij dicht bij huis in het Duitse Sauerland bij de plaatsjes Willingen en Winterberg. Willingen (live webcam beelden) ligt aan de voet van de Ettelsberg. Een klein stukje verder rijden en je zit in de veel drukkere plaats Winterberg. Er zijn meerdere webcams in Willingen, waarmee je een kijkje kunt nemen naar de pistes, voor je naar Willingen vertrekt.

Op de webcam Willingen zijn ook het grote Sauerland Stern hotel en het Wald Hotel Willingen te zien. Het Sauerland Stern hotel is een enorm groot en massaal hotel, terwijl het Wald Hotel Willingen daarentegen veel kleiner en gemoedelijker is. Ook het Chalet an der Piste, een hotel aan de piste van Willingen is te zien op de webcam Willingen. Ook het subtropisch zwembad Willingen en het Wild- und freizeitpark zijn te zien.

Sneeuwhoogte Willingen

Dit stukje Duitsland is enorm populair onder de Nederlandse wintersporters. Een paar uur rijden en je kan lekker de sneeuw in met je ski’s of snowboard. Ideaal toch? Bijna ideaal…

Willingen en Winterberg liggen niet bijzonder hoog, en ook nog niet midden in het wintersportgebied. Dit is zeker van invloed op de sneeuwgarantie en sneeuwhoogte in Willingen. Er zijn webcams beschikbaar om te kijken hoe de situatie in Willingen is. Dit is vooral handig voor mensen die even een dagje op en neer willen om te skiën of snowboarden. Voor een bestemming met sneeuwgarantie moet je toch wat verder rijden. Helemaal sneeuwzeker is Willingen er dan ook niet, zelfs niet met al de sneeuwkanonnen die er staan. Ligt er sneeuw in Willingen op dit moment, dat kan je zien op een van de webcams in Willingen?

Sneeuwkanonnen in Willingen

Opvallend is dat het vroeger bijna ieder jaar wit was wat je op de webcam zag, en dat het tegenwoordig toch steeds vaker groen is met hier en daar een witte vlek waar een sneeuwkanon staat. Ondanks dat is Willingen toch echt een enorm populair skigebied bij de Nederlanders. De aanwezige sneeuwkanonnen kunnen voor sneeuw zorgen, maar dan moet het wel met minimaal 2 graden vriezen. Werkende sneeuwkanonnen zijn ook leuk om te zien op de webcam van Willingen.

Bekijk de webcam Willingen en sneeuwhoogte Willingen : https://hotels-vergelijken.saro.nl/webcam-willingen-sneeuw