Wintersport, wat als er geen sneeuw ligt

Wintersport, wat als er geen sneeuw ligt. Bereid je goed voor

Bereid je wintersportvakantie goed voor.. voor het geval dat…

Klimaatverandering, we kunnen er niet meer omheen. Langzaam maar zeker stijgen de temperaturen. Een aantal gebieden waar vroeger gegarandeerd sneeuw lag zijn tegenwoordig niet meer zo sneeuwzeker. Het kan dus zomaar zijn dat je in plaats van je ski of snowboard spullen je wandelschoenen mee moet nemen.

Wintersport, je verheugt je al ver van tevoren op je activiteiten in de sneeuw. Wat een domper als ineens blijkt dat je skigebied groen is in plaats van wit. Je zou je vakantie kunnen annuleren maar je kunt natuurlijk ook het beste maken van je vakantie.

Veel gebieden zijn niet alleen voor de wintersport populair. De bergen waar je normaal vanaf skiet of snowboard lenen zich ook heel goed voor mooie bergwandelingen. Het kan zomaar zijn dat je afreist naar een wintersportgebied waar op dat moment te weinig sneeuw ligt om te kunnen skiën of snowboarden. Misschien ligt er wel helemaal geen sneeuw. Het is dan ook altijd aan te raden, zeker wanneer je naar een minder sneeuwzeker gebied gaat, om vooraf in de gaten te houden of er inderdaad sneeuw ligt. In het geval dat er niet veel te skiën of snowboarden valt dan komt het toch vooral neer op wandelen. Laat je niet verrassen! Zorg dat je voor je vertrek de omgeving al een beetje in kaart hebt gebracht en plekken of attracties hebt uitgezocht waar je heen wilt als er niets te wintersporten valt. Vaak genoeg zie je mensen bepakt en bezakt afreizen naar gebieden die minder sneeuwzeker zijn waar ineens geen sneeuw blijkt te liggen.

Ook een geslaagde wintersportvakantie start al van tevoren bij je thuis.