Wunderland Kalkar – Familiepark, hotel en party bestemming

Wunderland Kalkar Pretpark, hotel en all inclusive feestbestemming

Vraag mensen naar leuke attractieparken die niet al te ver weg zijn dan krijg je eigenlijk altijd dezelfde antwoorden. In Nederland Walibi, Efteling, Drievliet, Hellendoorn en over de grens Disneyland Parijs of Moviepark Germany. Hetzelfde geldt eigenlijk voor bestemmingen om eens flink te feesten. Je hoort meestal dezelfde antwoorden. Wunderland Kalkar wordt niet vaak genoemd terwijl het een leuk familiepark / pretpark is en wellicht de party plek bij uitstek is. Wunderland Kalkar ligt in Duitsland op 30 minuten rijden van Arnhem. Families met wat jongere kinderen en feestbeesten kunnen er hun hart ophalen. Het is gebouwd in een voormalige kerncentrale, dus een hele bijzondere locatie.

Familiepark

All-inclusive feesten - Bier, wijn en fris inclusief!

Wunderland Kalkar is dus gebouwd in een voormalige kerncentrale. De locatie op zich is dus al bijzonder. Het familiepark (Kernie’s familiepark) is voornamelijk gericht op gezinnen met wat jongere kinderen. Er zijn meer dan 40 attracties gericht op de hele familie maar ook zijn er attracties speciaal voor de kids. Wat attracties betreft kan je denken aan onder andere een kleinere achtbaan, bumper boats, vliegende olifanten, speeltuin, mini reuzenrad, draaiende theekopjes, wildwaterbaan en er is een show. Toch is er ook aan de volwassenen gedacht met de Vertical Swing. Dit is een zweefmolen die maar liefst 58 meter hoog gaat. Je zou het misschien niet zeggen maar de minimum lengte voor deze mega zweefmolen is 1.30 meter dus kinderen kunnen in veel gevallen gewoon mee omhoog. Regelmatig worden er events gepland. Kijk dus vooraf op de website van Wunderland Kalkar om te zien of er een leuk event is om met je kinderen te bezoeken om nog meer plezier te maken.

Feestbestemming : Wunderland Kalkar

Wunderland Kalkar is ook een populaire bestemming voor jongeren die flink willen feesten. Er worden veel feesten georganiseerd waarvan de meesten all inclusive zijn. Daarmee wordt bedoeld dat je alleen je entree betaalt en dat verder je frisdrank, bier en wijn inbegrepen zijn bij de prijs. Nou zou  je denken dat de prijs hierdoor enorm wordt opgeschroefd maar dat is niet het geval. De prijs voor een flinke party ligt in de meeste gevallen lager dan prijzen voor festivals of party’s bij ons in Nederland.

Hotels

Ook al ligt Wunderland Kalkar niet ver over de Nederlandse grens, toch is het lekker om na een dag plezier maken of na het feesten niet meer helemaal naar huis te hoeven rijden. Misschien is het wel zo dat je liever twee dagen attractiepark neemt met een overnachting in bijvoorbeeld het All Inclusive hotel. In Wunderland Kalkar kan het allemaal. Overnachten in een mooi hotel, plezier maken in het familiepark en all inclusive feesten.

Bekijk de Wunderland Kalkar website