Zoomarine Algarve dierentuin en waterpark

piraten zoo marine

Zoomarine Algarve, dierentuin en waterpark bij Albufeira Portugal. Zoomarine Algarve dierentuin en waterpark. Bij Albufeira ligt Zoomarine Algarve, een bezoek waard, zeker met kinderen. Onze ervaringen.

Zoomarine Algarve in het kort

Tijdens je vakantie in Albufeira Portugal, wil je natuurlijk de omgeving bekijken en leuke dingen doen. Een van de dingen in de directe omgeving van Albufeira is Zoomarine Algarve. Je kunt dit park het beste zien als een combinatie van het Dolfinarium Harderwijk, een klein dierentuintje, een klein waterpark, en er wordt een show gegeven. Zoomarine is niet zo heel erg groot, maar je kan je er zeker een dag vermaken. Zeker als je ook je zwemkleding bij je hebt en gebruik maakt van het waterpark. Ik heb met mijn gezin onze vakantie een paar keer een bezoek gebracht aan Zoomarine Algarve. Wij hebben meerdere volle dagen doorgebracht in het park. Tickets vooraf kopen is handig.

Wat is er te zien in Zoomarine Algarve Portugal

Zoals gezegd is Zoomarine een combinatie van dingen. De meeste mensen hebben het idee dat het voornamelijk lijkt op het Dolfinarium, maar het is een stuk breder dan dat. Het is in principe in drie onderdelen op te splitsen. Deze onderdelen zijn dieren, attracties, shows en een waterpark. Ook kan je er samen het water in met dolfijnen.

Shows in het park

In het park zijn meerdere shows te zien. Over het algemeen zijn het shows met dieren, en er is een leuke piratenshow. De piratenshow is een aanrader, zeker als je er met kinderen bent.

Onder de shows met dieren in Zoomarine Algarve zijn er een dolfijnenshow, een zeeleeuwen en zeehonden show, een show met tropische vogels, en een roofvogelshow. Leuk om te doen. Met name de dolfijnenshow is leuk om meer dan eens te doen. Zorg wel dat je op tijd bij de ingang aanwezig bent op drukke dagen want vol is vol.

De piratenshow [Pirates Bay] is echt een leuke show met veel humor en stuntwerk. Deze show is leuk voor zowel jong als oud. Ben je er met kinderen, hou er dan rekening mee dat je waarschijnlijk deze show vaker moet bezoeken.

Dieren in het park

De dieren in Zoomarine Algarve Portugal zijn met name dieren die in zee leven. Zo zijn er een zeeaquarium, alligators en schildpadden, maar ook zijn er vogels, en een vlindertuin. Er zijn nog enkele andere dieren te zien, en er is een rehabilitatiecentrum voor zeedieren. Deze onderdelen zijn leuk, maar het is een aanvulling op het park. Leuk om te doen, maar niet zo heel bijzonder.

Attracties in Zoomarine Algarve

In het park zijn iets meer dan tien attracties te vinden. Het zijn niet echt spectaculaire attracties, maar zeker leuk voor kinderen. Denk aan een wildwaterbaan, een waterglijbaan, een klein achtbaantje, een reuzenrad en een schommelschip. Ook dit deel is met name leuk voor kinderen.

Waterpark

In het waterpark zijn meerdere zwembaden te vinden, waaronder een golfslagbad. Mijn ervaring is dat dit bad wel wat druk kan zijn. Je kan in een luchtband op je gemakje de ‘Coconut River’ afvaren. Verder zijn er ook wat plekken waar kinderen veilig kunnen spelen in het water. Ook zijn er een paar glijbanen, maar deze zijn niet zo heel spectaculair. Het is wel heerlijk om tijdens de dag even af te koelen in het water. De kleedruimtes bij het waterpark in Zoomarine Algarve zijn vaak vol waardoor je moet wachten voor je je om kunt kleden.

Wil je meer spectaculaire glijbanen, dan kan je altijd nog een dagje naar Slide and Splash. Dit is ook zeker een aanrader.

Zoomarine Algarve Portugal Albufeira Piratenshow
Piratenshow in Zoomarine Albufeira

Parkeren bij Zoomarine Algarve

Zoomarine Algarve Portugal is makkelijk bereikbaar me de auto. Het park ligt aan een doorgaande weg. Vanuit het centrum van Albufeira is het ongeveer 20 minuten rijden naar Zoomarine Algarve. Vanuit Albufeira rij je de parkeerplaats van Zoomarine eerst voorbij. Keren doe je op de rotonde iets verder weg. Bij het verlaten van de parkeerplaats kan je alleen maar weer richting Albufeira.

Wat vonden wij van Zoomarine

Wij zijn een paar keer naar Zoomarine Algarve geweest. Ik had het na twee keer wel gezien, maar de kinderen hebben zich iedere keer goed vermaakt. Zeker die piratenshow hebben we vaker bezocht. Over het algemeen genomen is Zoomarine niet zo groot maar wil je alle shows zien, de attracties doen en ook nog gebruik maken van het waterpark, dan kan je je er zeker de hele dag vermaken. Het is handig om tickets vooraf te kopen.