Zwembad Hosingen Luxemburg Aqua Nat’Our

subtropisch zwembad

Zwembad Hosingen Aqua Nat’Our Luxemburg. Mooi zwembad met sauna in Hosingen. Mijn ervaringen met dit zwembad bij Domaine La Sapiniere.

Aqua Nat’Our, zwembad en sauna in Hosingen Luxemburg

In het plaatsje Hosingen, op zo’n honderd meter lopen van vakantiepark Domaine La Sapinière, ligt zwembad en sauna Aqua Nat’Our [lees meer reviews op Tripadvisor]. Tijdens ons verblijf in La Sapinere hebben we dit zwembad bijna dagelijks bezocht. Ik deel hier mijn eigen ervaringen met dit best leuke zwembad, Aqua Nat’Our in Hosingen Luxemburg.

Toegang en kledingkastjes ideaal geregeld

De toegang tot het zwembad en het gebruik van de kledingkastjes is echt supergoed geregeld. Dit systeem zouden ze overal moeten invoeren naar mijn mening.

Betalen achteraf voor de tijd dat je hebt gezwommen

Betalen voor het Aqua Nat’Our zwembad in Hosingen doe je achteraf. Wanneer je binnenkomt krijg je een bandje met daarin een chip. Om het zwembad in te gaan laat je het bandje scannen om te registreren dat je het zwembad in gaat. Wanneer je het zwembad verlaat, dan scan je je bandje weer en betaal je alleen voor de tijd dat je in het zwembad bent geweest. Vergelijk het een beetje met het parkeren van je auto. Achteraf betalen voor de tijd dat je binnen bent geweest. Betalen kan bij de betaalautomaat, dus je hoeft niet in de rij te staan bij de kassa.
Heb je betaald, dan laat je bij de uitgang je bandje nog een keer scannen. Je bandje wordt dan automatisch ingenomen en het poortje gaat open zodat je het zwembad weer uit kunt. Dit is echt ideaal geregeld.

banner 300x250 Vakantiehuizen in Luxemburg

Kledingkastjes gratis, geen gedoe met muntjes

De kledingkastjes in het Aqua Nat’Our zwembad Hosingen werken ook met dezelfde bandjes. Je stopt je kleding in een van de kastjes, scant je polsbandje, en het kledingkastje gaat op slot. Geen gedoe met muntjes dus. Wanneer je het zwembad weer verlaat, dan scan je weer je polsbandje en klaar is Kees.

Het systeem met de polsbandjes is wat mij betreft ideaal. Betalen na afloop, geen muntjes nodig voor kledingkastjes, niet in de rij bij de kassa.

Baden in zwembad Aqua Nat’Our Hosingen

Kinderbadje

Een zwembad zou geen zwembad zijn als er geen kinderbadje is. Ook in dit zwembad in het mooie Luxemburg is dat ook het geval. Direct wanneer je het Aqua Nat’Our zwembad binnenkomt sta je bij het kinderbadje. Een ondiep bad met een watertemperatuur van 34 graden. Leuk voor de allerkleinsten.

Wedstrijdbad

Het zwembad Aqua Nat’Our in Hosingen heeft een wedstrijdbad van 12,5 meter bij 25 meter. Je kunt hier lekker baantjes trekken als je wilt.
Aan dit wedstrijdbad vast zit een afgesloten stukje waar twee duikplanken zijn. Deze duikplanken gaan om de beurt open. Soms zijn beide duikplanken dicht en ligt er een opblaasbaar stormbaantje.

Warm- en koudwaterbaden

Naast het wedstrijdbad zijn twee baden met heerlijk warm water. Deze baden zijn best groot, zeker het bad achterin het Aqua Nat’Our zwembad in Hosingen Luxemburg. Het voordeel is dat je alle ruimte hebt in de baden, dus je zit zeker niet dicht op elkaar geplakt zoals in veel andere zwembaden.

Ook is er naast het wedstrijdbad een koudwaterbad, deze ligt vlak naast het hete stoombad. Hier duik je dus zo in na te zijn opgewarmd in het stoombad.
In de buitenlucht is ook een koud bad. Dit natuur – buitenbad bij Aqua Nat’Our zwembad in Hosingen. Dit bad houdt zichzelf schoon, er wordt geen chloor gebruikt. Daarom is het water dan ook groen.

Glijbaan: Ben jij de snelste van het Aqua Nat’Our zwembad in Hosingen?

Naast het wedstrijdbad heb je de trap naar de enige glijbaan van het zwembad. De glijbaan is niet echt spectaculair, maar het leuke is wel dat je kan zien hoe snel je beneden bent. De snelste tijden worden ook bijgehouden, dus kijk of jij het record kan verbeteren. Ik kwam niet onder de 8,54 seconden. Het record stond tijdens mijn bezoek op iets meer dan 6,5 seconden.

Aqua Nat'Our zwembad Hosingen Luxemburg
Aqua Nat’Our zwembad Hosingen Luxemburg

Het stoombad bij zwembad Aqua Nat’Our Hosingen

Binnen vind je dus ook het stoombad. Ga naar binnen, neem plaats op een bankje, en start met zweten. Voor de mensen die hiervan houden een heerlijke plek. Ook dit is gratis bij een bezoek aan het Aqua Nat’Our zwembad in Hosingen inbegrepen.

Wellness, sauna, massage

Het Aqua Nat’Our zwembad in Hosingen Luxemburg heeft ook een wellness gedeelte met sauna, massage en meer. Dit gedeelte is niet gratis. Alle informatie over dit wellness en sauna gedeelte van het zwembad lees je hier.